Galway – a város, amely a szavazatok alapján a világ legbarátságosabb helye!

Gyere velem a mágikus karácsonyi vásárba 🙂

 

 

Részletek

Utazás:

Vásárold meg a repülőjegyedet a Ryanair oldalán – kattints ide »

 • odafelé 2022. december 9., péntek, FR 4299 járat, indulás Budapestről 6:40-kor, érkezés Dublinba helyi idő szerint 8:55-kor (repülési idő 3 óra 15 perc);
 • visszafelé 2022. december 12., hétfő, FR 1025 járat, indulás Dublinból helyi idő szerint 17:05-kor, érkezés Budapestre 21:00-kor (repülési idő 2 óra 55 perc).

A fenti zöld link egyenesen a megfelelő helyre visz, csak ki kell jelölnöd a járatot (figyelj, odafelé a kora reggeli járatot válaszd!), dönteni a Value és a Regular viteldíj között, majd meg kell adnod az adataidat egy regisztrációval (vagy be kell jelentkezned, ha már van Ryanair fiókod). Lépkedj tovább a folyamaton, válaszd ki az ülőhelyed, add hozzá az extrákat, ha akarod (én nem szoktam, de úgy csináld, ahogy neked jó), és végül fizesd ki a repülőjegyet.

Az utasfelvételt magadnak kell elvégezned, erre 60 nappal az utazás előtt nyílik meg a lehetőség. Ekkor tudod letölteni magadnak a beszállókártyákat. Ezeket érdemes kinyomtatva is magaddal vinned, bár úgy is elfogadják, ha felmutatod a telefonodon, de azért biztos, ami biztos, legyen nálad papír példány is.

Dublinból busszal megyünk Galwaybe, itt vedd meg a jegyed »

Odafelé a 10:15-kor induló buszt válaszd, visszafelé pedig a 11:45-öst. Kattints a megfelelő sorban a Book Now gombra, alul kattints a PROCEED TO BOOK feliratú kék gombra, a következő oldalon add meg az adataidat, és fizesd ki a jegyeket bankkártyával.

 

Találkozó:

2022. december 9-én, pénteken, hajnali 4:00-kor (brrrr, tudom, rémes, de majd alszunk útközben), Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálján, az indulási oldalon, annál az Utasfelvétel (Check-in) pultnál, amely a Ryanair utasainak van kijelölve.

 

Program:

A repülős-buszos utazás után jólesik majd kinyújtóztatni a lábunkat – először is elfoglaljuk a szállásunkat, azután pedig teszünk egy sétát Galwayben, amelynek során megismerhetjük a város történetének néhány érdekes részletét. Ellátogatunk az 1320-ban épült, Myrai Szent Miklósnak szentelt templomba: ő a hajósok védőszentje, de a legtöbben nem erről ismerik, hanem a neki tulajdonított ajándékozási szokásról – igen, nem más ő, mint maga a Mikulás! Ezután tartunk egy kellemes, laza ismerkedős estét: elmerülünk a karácsonyi vásár örömeiben, majd meglátogatjuk a kedvenc kocsmámat 🙂 Akinek kedve van, akár egy Villagers* koncertre is elmehet.

Szombaton és vasárnap napközben egy-egy (fakultatív) buszos kirándulást teszünk a közelben lévő természeti illetve épített szépségekhez (Cong, Killary Fjord, Kylemore Abbey, Lough Nafooey, Galway Bay, Connemara Nemzeti Park). Minden kirándulás részvételi díja 20.000 Ft / fő. Esténként pedig karácsonyi vásár, kocsma, kandalló, élő zene 🙂

* Viilagers: egy ír indie folk együttes, amelyet Conor O’Brien alapított 2008-ban, Dún Laoghaire-ben (Dublin elővárosa).
Jegyek itt kaphatóak »

 

Költségek összesítve:
 1. Repülőjegy: kb 78.000 Ft / fő (ha rám hallgatsz, és a Value jegyet választod, csomagfeladás nélkül, és persze ha időben veszed meg, még mielőtt emelnek a díjon),
  plusz a biztosítás (ezt ott veszed meg, ahol akarod – ha a Ryanair-ét választod, az kb 7.000 Ft / fő).
 2. Szállások reggelivel: kb 40 € és 100 € között fejenként és éjszakánként, kétágyas, fürdőszobás szobákban, azaz kb 120 – 300 € (kb 50 – 130.000 Ft) lesz a teljes költség. Egyes szállásokon egyágyas szoba is kérhető, felár ellenében (erről külön érdeklődj).
 3. Belépőjegyek: a fakultatív buszos kirándulások díja egyenként 20.000 Ft / fő (idegenvezetéssel, tolmácsolással).
 4. Túravezetés díja: 15.000 Ft / fő (tartalmazza a programok összeállítását és levezetését, az idegenvezetést, a fordítást, a tolmácsolást).
 5. Étkezés: nehéz megmondani, hiszen mindenkinek mások az igényei. Én kb napi 30 €-ból ki szoktam jönni. (Enni persze itthon is kell – de kérdés, hogy meg szokott-e enni valaki naponta 10.000 Ft-nyit.) (Én nem. 🙂Mindenesetre erre kb 100 €-ot (kb 43.000 Ft) szánj.
Összesen, mindennel együtt kb 210.000 – 290.000 Ft költséggel számolhatsz.

(Pontosítva: kb 120-140.000 Ft + kb 220 – 400 €. A fentiekben 410 Ft-os euró-árfolyammal számoltam.)

 

Ha minden világos, és szeretnél jelentkezni, akkor kérlek, kattints a Nagy Piros Gombra 🙂

 

Nagy Piros Gomb

 

 

Fontos tudnivalók

Ezt az utazást nem utazási iroda szervezi, ezért nem kell és nem is lehet előre, egy összegben befizetni a részvételi díjat. (A szervezőről, azaz rólam, megtudhatsz többet itt ») (Új ablakban nyílik.)

 • A repülőjegyet mindenki magának veszi meg, online (kérés esetén segítek). Javaslom, hogy ne adj fel csomagot, hanem válaszd a „Regular” jegyet, amellyel a fedélzetre vihetsz egy tízkilós kisbőröndöt és egy kézitáskát. Ezek a tapasztalataim szerint bőven elegendőek egy ilyen útra. (Igazság szerint három-négy napra én be szoktam férni egy kis hátizsákba, és akkor elég a „Value” jegy, de ezt nyilván majd te eldöntöd magad.)
 • A szállást (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban) helyben, készpénzben, a szállásadónak kell fizetni.
  (Pontosabban a szállások nagy része le van foglalva, és helyben kell fizetni, de néha én előre lefoglalom és kifizetem, és ennek a díját majd átutalod nekem vagy a helyszínen nekem adod oda készpénzben.)
 • Az étkezéseket helyben, készpénzben vagy kártyával mindenki maga fizeti. A reggeliket a szállások ára általában tartalmazza, ha mégsem, akkor vásárolunk reggelinek valót, vagy beugrunk egy közeli kávézóba. Napközben megállunk egy könnyű ebédre. Többnyire a vacsora lesz a főétkezés, egy helyi kocsmában, bár előfordul, hogy sokszor este már nem is vagyunk éhesek 🙂 Mindenesetre ezt közösen döntjük majd el. Az árszint a hazainál némileg magasabb, de nem vészesen drága.
 • A programok díját, a belépőket szintén mindenki maga fizeti – részben a helyszínen, készpénzben vagy kártyával, illetve ahol előre kell foglalni, azt én megteszem az utazás előtt egy-két héttel, és majd átutalod a részedet. Komoly gyalogtúrákra nem kell számítani, de az biztos, hogy elég sokat fogunk sétálni. Tehát készülj kényelmes cipővel, és az átlagos (egész-nap-a-tévé-előtt-punnyadós) erőnlétnél egy egész kicsit több energiával.

Az egyetlen olyan díj, amelyet előre, nekem kell fizetni, az a programvezetés díja. Ebben benne van az én munkadíjam (a programok összeállítása és levezetése, az idegenvezetés, a fordítás, a tolmácsolás), valamint (ha szükséges) az autóbérlés költségei (bérleti díj, biztosítás, üzemanyag, autópályadíjak, parkolási díjak).

A jelentkezés akkor számít véglegesnek, ha ezt a díjat átutaltad a cégem bankszámlájára. Erről a díjról a cégem, az Élményturizmus Marketing Kft állít ki és küld számlát.

A csoportról: FONTOS, hogy legfeljebb 6 fő fog együtt utazni rajtam kívül. Ez elég nagy létszám ahhoz, hogy a közös költségeket alacsonyan tarthassuk, viszont elég kicsi ahhoz, hogy mindenkire kellő figyelem jusson, hogy az egyéni kéréseket is figyelembe vehessük, azaz hogy jól érezzük magunkat. Az együttélés szabályait természetesen be kell tartani, hiszen azt szeretnénk, hogy mindenkinek szép élmény legyen ez az út.

 

A hivatalos részvételi feltételeket ide kattintva olvashatod el » (Új ablakban nyílik.)