2021.04.15.

Az ír kormány nem javasolja a nemzetközi utazásokat, ha csak nincs valami feltétlenül szükséges oka. A turizmus nyilvánvalóan nem tartozik ezek közé, és különben is: gyakorlatilag minden zárva van.

Az 5 km-en belül maradás szabályát ugyan már feloldották, de külföldieknek egyelőre semmi értelme Írországba látogatni. A veszélyesebb országokból csak akkor léphet be bárki az Ír Köztársaságba, ha érkezése után két hétig egy kijelölt szállodába vonul karanténba, és előre ki is kell fizetnie a szállásdíját.

Magyarország az enyhébb besorolás alá esik: mi a két hetes karantént bárhol eltölthetjük, azon a címen, amelyet megadtunk az előre kitöltött és érkezéskor leadott COVID-19 Passenger Locator Form-on. Ennél előbb csak negatív PCR-teszttel szabadulhatunk, de az sem készülhet az érkezésünk utáni 5. napnál hamarabb, tehát öt napig semmiképpen nem tehetünk egy lépést sem odakint.

Úgyhogy egyelőre csak az álmodozás marad, és a remény, hogy nyárra annyira átoltott lesz a társadalom, hogy újra utazhatunk.

Forrás: https://www.gov.ie/en/publication/b4020-travelling-to-ireland-during-the-covid-19-pandemic/